tillbaka i tiden – alice

alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
Vilken värme vänner.
Kvav-varmt och klibbigt och jag har efter möten idag jobbat från hemmakontoret. Det var lite högst ofrivilligt då min klänning sprack ritsch i baksömmen, underklänningen, och min vita ändalykt lyste genom det mörkblå spetstyget. Så mycket för kvalité. Måste erkänna att det blev ju en smula fnissigt och jag är sällan den som skäms vid sådana truligheter, man måste ju bjuda på sig själv, och backa ut ur konferensrummet.
När jag häromkvällen gick in på min gamla blogg, The House and Life of Mine för att leta lite goda recept jag visste att jag gömde där hittade jag foton på Alice, här tre år liten och precis så där Alice som bara hon kan vara.
Så därför, idag, gör vi en copy paste och kopierar in det gamla inlägget i sin helhet för just nu är tankarna mosiga av värme och gårdagens över-dagen-jobb i Stockholms resa så jag tycker att vi bjuder på det, Alice och jag.
alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
Det var söndag och det var dags att fara på kalas hos förskolekompisen Hilda.
Ett sexårs kalas minsann.
Och fara på kalas, det gillar vi.
Det där med att göra sig finare än vanligt, att glamma lite extra, glittra lite, slå på stort.
alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
Den här gången fick jag stanna hela kalaset och fick möjlighet att gosa med en bedårande liten Greta på precis ett år som var så där sockersöt och lagom hulliga armar att man bara ville ta med sig henne i famnen och rymma.

Men nånstans där sansar man sig ju och inser att det där med att rymma med en ettåring, njae..
Ett års tiden har vi redan gått igenom två gånger och den må bara fantastisk på alla sätt men, passerad.
alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
Där satt vi då, alla vi pappor och mammor….alltså jag och Sagas pappa Henrik, på innergården i strålande solsken och blev serverade kaffe och tårta och dialog och så goa kramar av Greta.
Och mellan varven kom Alice och myste, för att sen med rungande fart bege sig in mot kalaset och lekarna, skattjakten och godispåsarna.
Väldigt få stunder i livet väger jag tyngre än skattjakt och godispåsar på kalas…
alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad  alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
alice, dåtid, sötnöt, kalasfin, prinsessa, carlklint, brokad
– Mamma, jag är verkligen vacker..eller hur mamma?
– Den vackraste jag vet..
Så stod hon där på altanen mot baksidan, skogen i bakgrunden och var så där Alice som bara Alice kan vara. Mjuk och bedårande och helt fantastisk.
Glad söndagskväll allihopa.
Kram
Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *