ska vi ta en titt

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble

Där står hon så vacker, skulpturen ”Anna från Pilane”

Här sitter jag framför den sprakande kaminen och beundrar mörkret utanför som för en stund sedan inte fanns en tillstymmelse till men på ett ögonblicks verk var det som att ha dragit ner en rullgardin.
Jag vänjer mig aldrig.
Det är iallafall vad jag inbillar mig.

Får jag istället för att grunna över mörkret visa något av det vackraste hotellet jag bott på?
Det var några veckor sedan nu i tjänstens vägnar, men skyller på att ibland behöver intrycken få landa i kroppen och uttrycken -Åh och Oh i var och varannan mening behövde tonas ner något.

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble

 

Så här euforiskt glad var jag från att jag klev in i lobbyn med ett enormt sofistikerat lugn, tills jag checkade ut dagen därpå. Ett så ovanligt Lobby-lugn som nästan gick att ta på, det kändes som alla skred, även jag. Man ville inte klappra med sina klackar för att inte störa den där friden, så att skrida kändes som det enda rätta och riktiga.

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble

Kvällens dress…

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble
När jag checkar in på hotell är skorna det sista jag plockar av mig men vid åsynen av den fluffiga och nybäddade sängen blev kroppen så där sugen på att bara kasta både skor och lekamen bland dunbolster innan jag skulle göra mig redo och fin för årets Modegala, vilken var anledningen till att jag ens var där (och att Elsa hade bokat detta fantastiska hotell åt mig)

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble kristall cocktail

Jag blir alltid så sockervaddssluddig ända in i själen när de små detaljerna inte bara är vackra, utan genomtänkta och allt är som ingen annanstans.
Allt från placeringen av minibaren, som inte var traditionell i ett skåp utan i utdragslådor, till valet av drinktillbehör och glas. För den som var sugen på att shaka till sig en drink där på rummet fanns alla tillbehör, inklusive recept som man kan behöva. De hade tänkt på allt.
Även en survival-låda med ting som kan rädda en hotellvistelse om det skulle behövas.
Ni vet, strumpbyxor, underkläder och pryttlar till skorna.
Det finns verkligen inget mer tragiskt än att välkomnas till ett hotellrum där pappersmuggar är alternativet som dricksglas och på sin höjd kan man göra sig en kaffe på rummet men fortfarande avnjuta det i ett utav pappersmuggarna.

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble kristall cocktail

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble kristall cocktail

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble kristall cocktail

 

Jag var ju inte direkt nödbedd att sippa kaffe i sängen och ta återhämtningspaus med bladvändarboken jag släpat med mig.

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble kristall cocktail

Jag och hotell tycker om varandra. Verkligen. Och just detta hotellet och jag bestämde oss för att bli
The best buddys man kan tänkas bli och jag lovade att komma tillbaka. Jodå.
Vem skulle inte vilja?
Lite så där Hotell-döden upplevelse infann sig. Greta Garbo dramatisering, luta sig bakåt med handen teatraliskt mot pannan och himla lite med ögonen i tillgjord förvåning över allt som fanns att utbrista sina – Åh! och – Oh! över.
För det var verkligen en hel del.

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble kristall cocktail

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble kristall cocktail

 

atsix hotel exklusivt tedbaker marmor marble kristall cocktail
Jag var tvungen att få visa er detta. Fotona att legat och tryckt här i datorn sedan pekfingret inte kunde få nog av att fånga detaljerna på bild och självutlösar-funktionen som fick jobba lite.
För den som missat det så älskar jag detaljer. De där små, de där som inte alla noterar men där jag förstår att det ligger så mycket tankekraft och engagemang bakom.

Så det visar jag er idag. En mörk söndag när den kreativa ådran i mig fått lite skrivkramp och jag får ingen fason eller fart på tankarna.
Det hör ihop med mörkret, att innan jag ens fått upp kameran utomhus är dagsljuset borta.
I veckan blir det bättre.
Kramar

 

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *