påskäggen

påskäggen, diy, easteregg, påskharen, easterbunny

 

GLAD PÅSK på er alla fina.

Ja idag springer nog, troligen, de flesta barn under 13 år och letar i varenda skrymsle och vrå efter påskharens framgång av att ha lämnat lite ägg och presenter gömda.

Och hos oss fortsätter traditionen med att just hålla påskharen vid liv för om det är något som hör barndomen till så är det väl alla dessa sagor, sägner och traditioner.

påskäggen, diy, easteregg, påskharen, easterbunny

 

Hos oss, eller till oss, kom påskharen redan förra lördagen då barnen detta året inte är hemma men, påskägg är lika viktigt för dom som för mig, eller tvärtom.
Det är troligen ännu viktigare för mig att få fortsätta med skapandet och påhittandet utav det som blir årets påskägg år efter år.

För påskäggen är viktiga. Iallafall för Alice som fortfarande är övertygad om att Påskharen är lika verklig som jultomten och det finns ingen som kan berätta hur allt hänger ihop mer övertygande än henne.
Det är nästan så jag själv börjar tro..

Man, ska vi titta hur dom blev i år?

påskäggen, diy, easteregg, påskharen, easterbunny

Det absolut bästa med att låta pysselhjärnan löpa amok är att man kan plocka fram och återanvända äggen år efter år.
Det absolut sämsta torde väl vara alla dom brännblåsor jag ådrog mig då jag skulle limma fast alla små detaljer med limpistolen.
Fyra stycken kan jag stoltsera med.
Verkligen Aj, men vad gör man inte.

påskäggen, diy, easteregg, påskharen, easterbunny

Priset för överambitiös kan möjligen delas ut när man plockar fram rouget ur sminklådan och börjar lägga lite lätt makeup på äggen..
Att man klipper isär hårdekorationer och älskar att barnens pyssellådor är så fyllda av allsköns pryttlar klappar man liksom händerna åt så där barnsligt förtjust och smyger upp och ner i trappan där man står nere i tvättstugan och smyger och nynnar och lyssnar med ett öra spänt så inga små barnfötter kommer nertassande.

 

 

Förutom de två äggen som liknade Humle och Dumles påskiga kusiner fick även tjejerna nya våriga sneakers som present. Hur länge dom får vara vita låter vi vara osagt.
Dom var iallafall fina första dagen…

 

2019 års påskägg.
Ta-daaa!
Så här blev dom.
Imorgon ska jag visa hur det gick med äggjakten när de hittades.
Men tills dess önskar jag alla en fantastiskt påskaftons kväll från vår soliga altan.

Kramar

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *