november mysa

påpall doftljus books coffetable newyork paris interiör

 

November ligger som en mörk, blöt filt över oss mest hela tiden nu.
Känner ni det också. Det är inte riktigt kallt, men det är ruggigt och blaskigt och rått.
Man går in en slags dvala period när man kommer hem på kvällarna, iallafall jag.
Jag spritter inte av lust att förnya, förändra och ta mig an projekt.
Helst vill jag bara sätta mig och läsa en bok eller sitta och vicka på tårna och filosofera om livet.

 

 

Den här perioden är rena rama raksträckan av ombonat mys. Iallafall hos oss. Här tänds det brasa och ljus. Vi pratar inte ett litet värmeljus i något hörn utan fullt upplyst och överallt. Liljeholmens. Lite här och lite där. En fullt normal kväll står det minst 8 stycken och brinner låga så vackert. Och jag blir alltid så där en smula – Naew så vackert!
Den stora trådkorgen i guld stående i glasskåpet och som före den här blöt-filts perioden startar, är fylld till bredden, den gapar snart ganska tom och behöver påfyllning.

 

påpall doftljus books coffetable newyork paris interiör
Doftljus.

Hatkärlek och förälskelse. Jag står verkligen inte ut när jag kliver in i ett rum och den kemiska lite kvalmiga doften slår emot dig, det finns få saker som är värre än det.
Ja det skulle väl vara mannen som satt intill mig på flyget till Åre häromdagen, som formligen hade dränkt sig i tallbarrsolja, sådan där essens man har till oljeljus. Han måste ha förstått fel stackaren. Att han inte skulle dränka in sig i det, utan mera förse oljeljuset. Väldig miss  hade det iallafall blivit där.
Gör om, gör rätt, hade jag god lust att säga då…

påpall doftljus books coffetable newyork paris interiör

påpall doftljus books coffetable newyork paris interiör
Det finns doftljus, och så finns det doftljus och säga vad man vill men det är himmelens mysigt att gå och tända upp dom en stund. Just dessa fann jag hos PÅPALL och dom doftar ljuvligt. Finns i olika dofter, i olika färger och är en sådan där perfekt gåbort present dessutom nu när snart glöggkvällar närmar sig för alla och envar.
Varje kväll tänds dom, i hallen, i badrummet, och jobbar jag på kontoret tänder jag det största där en stund, ni ska få se det, doften är behaglig och mjuk, inte kvalmig och gammal tant parfym.

påpall doftljus books coffetable newyork paris interiör

Onsdag idag, och jag är nyss hemkommen efter en snabb visit i Malmö tillsammans med kollegan.
Så nu tar jag kväll, med mannen.
Vi tänder brasa och lagar något gott.
Tar ett glas tempranillo, har tillsammans-tid.
Och ökar förbrukningen av Liljeholmens.
För nu har jag acklimatiserat mig till den blöta-filtens årstid.

Från att ångestfyllt ha sett den vackra sommaren passera förbi och göra kvällarna kortare och mörkare, vilket är ett fasligt bekymmer för bloggerskor och fotografering, och det är mörkt när jag vaknar och mörkt när jag kommer hem och det är en mellanperiod av höstkläder och vinterkläder.

Men nu har jag fållat in mig lite mer i båset och tänder lite flera ljus, anammar mörkret och tar tillvara stunderna för myset för har man väl accepterat att det där med långa sommarkvällar på altanen med grill och rose, det kommer ju tillbaka, ja då är det bara att sjunka ner där i fåtöljen och låta det komma över dig. Myset. Blöt-filten.

#SAMARBETE#
De flesta utav produkterna på fotona hittar ni hos PÅPALL.
Och ni glömmer väl inte att under hela nov har ni 10% på allt ni köper. Uppge: CARLKLINT.

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *