när barnen är hemma

container pomp zara fashionista blogg carlklint

Så är dom hemma igen.
Mina barn.
Eller ja, dom har ju både en pappa Jonas, en bonusmamma Linda, och en bonuspappa Fredrik.
Men jag skriver ändå att dom är mina, det blir ju så evinnerligt långt tänker jag om jag ska skriva alla dom andra i varje mening så med det sagt: Ingen nämnd, ingen glömd.

container pomp zara fashionista blogg carlklint
Varannan måndag kommer dom hem.
Det är när jag hämtar dom på fritids och får barnakramar och barnapussar, lite så där fulla av mellanmålsfrukt-smak och det dom ätit till lunch. Lite så.
Jag tänker att dom som missar dom här kladdiga snoriga återseendena går miste om så mycket.

container pomp zara fashionista blogg carlklint
Varannan vecka är jag heltidsmamma med allt vad det innebär.
(Den andra veckan släpper jag allt vad ansvar heter och litar fullt på att dom löser det i det andra huset)
Det är hämtning och lämning på skolan, det ska finnas rutiner för middag tillsammans kl 18, frukosten skall förberedas för att hinna ätas i lugn och ro innan skolan, man läser läxor, läser sagor, nattar och gosar, ligger tätt intill och tar igen en veckas saknad, pratar om skolan, pratar om kärlek och känlsor, håller koll så det finns rena kläder och packade gymnastikpåsar, man är gymnastik-mamma och lekdate-samordnare och kör till aktiviteter. Ska hålla koll på lov.lappar till skolan och skjutslistor till friluftsdagar och packa matsäckar och veta när kompis-kalas är inbokade.
Man handlar mat online för att slippa springa i affärer och så får man lära sig så mycket nya nyttiga saker upptäcker man varje varannan-vecka…..

container pomp zara fashionista blogg carlklint

Som igår när vi av en anledning kom in på Mustasch-kampen då F fick en försenad Fars-Dag present och Alice under stort allvar berättade att hon lärt sig ordet pungkula och under enormt stort allvar förklarade den radikala skillnaden mellan pung och pungkula och kunde för sitt liv inte förstå varför Julia satt på andra sidan bordet och med största inlevelse försökte hålla för båda ögon och öron för att slippa lyssna. (hur nu ögonen hängde ihop med det med man vet ju aldrig med dom där tweenisarna)
Alice själv förstod själv att det här var ju allvarliga saker och viktigt och eftersom det verkade på oss som att vi  minsann inte hade den minsta aning om hur många av varje sort man hade och vart den/dom satt så var hon ju bara tvungen att förklara.
Verkligen tvungen.
När hon var klar ville hon veta att vi förstått det viktiga.
Vi nickade. Jodå. Fattas bara annat.

container pomp zara fashionista blogg carlklint
Jag uppskattar dom här varannan-veckorna.
Att man får lov att sakna barnen när dom inte är här och när dom är här står hela huset i ett annat energi läge, det är ibland som att gå från vindstilla till storm.
Dom far in med enorm energi och man kan inte, man hinner inte ducka undan.
Jag älskar när dom kommer hem.
Lika mycket som det finns en enorm trygghet och ro i när det blir varannan-vecka måndag och bytesdag och man utan att tänka eller blinka faller in i sina rutiner man har dom barnfria veckorna.
Sena jobbkvällar, resor, middagar i soffan framför brasan…det finns fördelar med det här varannan-vecka livet.

 

container pomp zara fashionista blogg carlklint

Mina barn.
Även om dom har en hel hord av fantastiska andra vuxna runt sig.
Verkligen.
Men nu är dom hemma igen.
Här.
I det sockervaddsluddiga där jag får mjuka barnakramar och mellanmåls-smakande pussar, där Alice utan att blinka berättar om sin pulserande kärlek till kompisen V och där Julia tycker att det mysigaste som finns är när vi har egentid men tjejsnack i hennes säng innan läggningen.
Hemma.

Kramar

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *