my blue suede shoes

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

 

Men hur härligt är det inte med färg på skorna?

Jag älskar alla mina skor, men jag tror jag har en lite större kärlek till de som inte hamnar under kategorin svarta. För svarta i all ära, men dom är ju en smula tråkiga när man kan sätta lite färg på fötterna. När jag och mannen gifte oss stoltserade ju mina fötter med att gå gången fram i paljettiga höga klackar som gnistrade i guld.
(finns att se och läsa om under kategorin Vårt Bröllop)

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

 

Mina Blue Suede Shoes. Skodöden.

Där poserar mina skor på trappan där hemma, den där ljuset är perfekt och så där kallt som jag vill ha det men sanningen är ju att jag just nu sitter på ett ganska så trist hotell i Avesta, i mysbyxor, då jag är här uppe i tjänsten. Att hotellet är halvtråkigt hade nog vem som helst stämt in på, ett mer kalt rum har jag nog inte erfarit sedan man bodde i lägergård och rummen bestod på sin höjd av våningssängar längs väggarna och ett litet sängbord. Men det fyller sin funktion. Jobba, Sova, Läsa ut Camilla Läckbergs senaste och facetajma med Alice som nu bara har en natt kvar av sitt sjuåringsliv innan vardagen och glamouren som åttaåring tar fart. Hurra för henne.

 

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

Min resa hit upp började ju tidigt imorse, det tar ungefär 6 timmar att köra med korta pauser och redan en halvtimma in i färden blev det totalstopp pga viltolycka med lastbil, polis och långa köer.
Men sen flöt det på. Till skillnad mot kanske många andra finner jag ju en ro i att ligga och köra på vägarna och fördriva tiden med jobbsamtal, sjunga högt (vem gör väl inte det) och lyssna på en ljudbok.
Rätt som det är var jag ju i Örebro..

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

 

Avesta bjuder på snöregn, eller regnsnö, jag vet inte vilken partikel som har mest mandat idag då det yr åt alla håll och termometern i bilen visade 1 plus när jag körde från Horndal där jag varit och jobbat hos ett historiskt gammalt bolag men för mig en ny bekantskap.

Men vädret har inte varit så längs hela vägen, när jag passerade Stora Hammarsundet var det så förjordans vackert att jag blev alldeles tårig.

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

 

Avesta då..
Jag har ju en liten småförälskelse till alla sådana här småstäder, det är alltid roligt att besöka dom, dom har ett butiksutbud man inte hittar överallt, det är service och roligt och folk ler mot dig.
Så är det vanligtvis.

Men när jag checkade in vid halv sex tiden stängde hela stan efter 30..
Jag som fantiserat om att jag skulle utforska staden och gatorna, se den röda gigantiska dalahästen jag sett på nätet och hitta en bänk vid ett vatten och njuta kvällssolen.

Hur som helst.
Ute far regn och snö mot rutan, matutbudet visar sig mest vara pizzerian på hörnet eller kebaben och inget utav det är något vidare jag. Matjakten tar jag senare. Tänker jag.
Laddar för morgondagen.
Lämna tidigt, upp mot Horndal, jobba några timmar och sedan fara hemåt.
Ramla in i mannens famn av värme.
Som jag längtar.

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

Men skor då.
Och dessa blå.
Dom har funnits i min ägo sedan nästan två år men när jag gjorde om i vår closet så tror jag dom ställdes lite gömda och jag hittade dom häromdagen och fick en sån där lyckokänsla som när barnen hittar en kvarglömd godis i sitt påskägg bland allt crepe-papper när man trodde att allt var slut.
Ni vet känslan?

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

chichilondon, blue suede shoes, high heels, fashion, shoes

 

Blåa skor alltså.
Vi avslutar så.
Och stänger ner med Elvis toner nynnandes i huvudet.
My Blue Suede Shoes…
Skor alltså. Kärlek.
Skodöden-kärlek.
Kort och gott.

 

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *