min dagliga make up

maxfactor makeup foundation highlighter naked urbandecay

Mina nyfunna favoriter, indeed. Ögongodis. Minsann.

Det är ju faktiskt inte bara kroppen som behöver en ny outfit passande hösten, när vädret slår om, den soliga sommarhuden tappar i färg och det bitande kalla förändrar huden och så står man där förvånad och känner sig för grå, för gul eller bara för fnasig.

maxfactor makeup foundation highlighter naked urbandecay
Troligen den bästa highlighter jag testat…

Jag kan tycka att det är lika svårt varje sensommar, likväl som varje år när vår blir sommar och huden behöver fukt fukt och annan ton på foundation än den man haft hela våren. Det är ett evigt provande och det där provandet kan ju bli en smula kostsamt. Eller så är det min hud som förändras. Foundation som fungerade förra året känns inte alls ok nu, och då menar jag inte tonen utan just konsistensen.

Men vad använder jag varje dag då?
Jag får ju ofta frågan i PM på Instagram, och svarar så gott jag kan.
Jag är nog som en gammal trist grammofon på repeat. Jag har densamma morgonrutin varje dag. Intet nytt där inte.
Alltid dagkräm, primer, foundation, highlighter, rouge och skuggor.
Alltid.

maxfactor makeup foundation highlighter naked urbandecay

När jag sist skulle botanisera där i hyllorna så fann jag denna lilla godingen.
Måste slå ett slag för den.
Lättarbetad duo-highlighter som sitter hela dagen. Utan att fnasa huden och låter skrattrynkorna framträda. Den håller liksom allt på plats. Som ett par bättre pantyhoose med andra ord. Eller som dom gamla traditionella spanxen. När dom väl var påkrånglade höll dom det lösdallrande på plats.
Dessutom älskar jag när förpackningarna är lite snyggare, guldigare, av glas och inte plast, lite smartare och är som ögongodis i lådan.

maxfactor makeup foundation highlighter naked urbandecay
Höstens nyhet från Max Factor.
Och här kommer halleluja trumman.
Den här vänner..den här var fantastisk för hud 40+,
Den där huden som har lite streck och kråksparkar och skrattrynkor som bara tyder på levande, men där gärna kräm annars lägger sig och ruvar som en liten uggle-unge.
Den här är mjuk, perfekt täckande utan att vara tjock, ger lagom fukt hela dagen och alldeles len att lägga på.

maxfactor makeup foundation highlighter naked urbandecay
Den härliga paletten från Urban Decay, jag fann när jag sist flög till Köpenhamn och hade någon timma att fördriva på CPH. Deras paletter är lätt att falla för. Som en liten småskole-förälskelse, jag har modellen Naked 2 BASICS , den finns ju i flera olika, men den här passar mina bruna toner och ja, till skillnad mot när du köper just sådana här färgpaletter med en massa olika val så kanske man nyttjar två av färgerna, men här kan jag faktiskt säga att jag använder alla 6.
250 kr ungefär, beroende på vart man köper den, och pigmenteringen är underbar.
Den smular/pulvrar inte och låter halva mängden hamna under ögat, den sitter där den ska och är dryg. Jag använder ju min varje dag 24/7 och det märks knappt att jag gör det.
Det ger ju ändå ett plus.

maxfactor makeup foundation highlighter naked urbandecay
Mina absoluta nya favoriter.

maxfactor makeup foundation highlighter naked urbandecay

Detta är inte ett samarbete, även om så kan tros.
Men jag vet hur svårt vi över 40 + kan ha att hitta bra produkter som inte ska behöva kosta skjortan, men som ändå skall vara kvalité och ge egenskaperna som dom dyra krämerna.
Dessa tre produkter är bra.  Dessutom är dom snygga i sin förpackning vilket ökar på känslan att det är bra produkter. (och så blir det ju helt ärligt lite lite roligare varje morgon)

Jag är ju en smula över-kräsen när det kommer till makeup. Även om jag inte har lust att lägga en förmögenhet på det så måste det vara tipptopp.
Min makeup jag lägger på morgonen måste hålla hela dagen. Det finns ingen tid att bättra på den titt som tätt.

Nu önskar jag alla en fantastisk lördag-morgon.
När ni läser detta är vi troligen inpackade i bilen för färd mot The Lamp Hotell.
Heja Bröllopsdag.
Heja Oss.
Heja Er.

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *