mannens projekt

trädgård, betong, uppfart, plank, festool, hellyhansen

 

Här sitter jag och gäspar och tänker att Hjälp redan torsdag?
Men var tog den här veckan vägen?
Det har ju varit en jublande rolig vecka kan jag lova, om än något kort, men fartvinden som tycks ligga som en skugga njuter jag lite av.

Jag tänkte att vi kan ju se lite vad mannen och hans projekt bar hän, det där han startade förra året när han göt betongmuren här hemma och hade inte betongen tagit slut så hade vi nog haft fler murar runt om tomten. Han är med betong som jag är med sprayfärg. Lite så.
Men det blir ju bra, det är inte det jag säger, att det inte blir, det är bara tur att betingen tar slut ibland.

trädgård, betong, uppfart, plank, festool, hellyhansen

trädgård, betong, uppfart, plank, festool, hellyhansen

 

Medan jag strosade runt och lekte trädgårdsmästare i helgen (heja mig, allt lever, fortfarande) så började han med konstruktionen till det plank som skall ge oss lite insynsskydd från grannhuset, och ge oss chansen att slippa stirra in på hans kompost när vi sitter ner och äter middag ute på altanen.
Så förutom att jag då lekte trädgårdsmästare smög jag omkring och hade otal ärenden till garaget, eller bara lallade runt lite, för när jag får chansen att beundra honom i arbetskläder så tar jag den alla gånger om. Verkligen.

trädgård, betong, uppfart, plank, festool, hellyhansen

 

Det finns få saker jag lägger mig i när det gäller utemiljön i form utav byggnation.
Oftast för att åsikterna är skilda men också för att jag tänker inredning, han tänker konstruktion. Lite så där manligt och kvinnligt, mjukt och hårt.
Och jag är ju inte logiskt i min tanke what so ever stundtals.
Jag kommer ihåg när vi tömde hela huset och skulle renovera om det. Slipade alla ekgolv och vitoljade, målade alla ytskikt i våra allmänna ytor i en varm silvergrå nyans och barnens rum fick valda tapeter, vi hade täckpapp på golven och jag slipade 28 fönsterbrädor för att eken även där skulle viloljas och mitt i detta kaos, verkligen kaos, och vi åkte fram och tillbaka mellan det gula huset jag hyrde och till detta där vi byggde så kunde jag komma hem en dag och ha spenderat en sjö av pengar på inredningsprylar.
Glatt fiskade jag upp fantastiska plädar och ljusstakar och tjoade – Titta vad vi kan ha i sofforna! och – Dom här kommer passa perfekt i fönstren!

Så i detta skedet, det jag kallar byggstadiet, då lägger jag mig väldigt lite i..men drömmer likväl om slutvisionen. Hur det kommer se ut med krukor och växter, med mjuka detaljer och belysning och jag googlar, till min mans förtret för man ska ju komma på all inspiration själv, inte tjuvkika och snegla på andras idéer.  Vi är helt olika där. Han och jag. Jag formligen älskar att googla på ”trädgårdsinspiration” eller börja följa ett konto på instagram där det översållas av vackra bilder från utomhusmiljön. Inspirationen är ju fantastisk.

trädgård, betong, uppfart, plank, festool, hellyhansen

 

Men där är vi inte än, att uppfarten och framsidan är byggd, inredd och klar. Det dröjer lite.
Men tänk vad härligt den dagen vi får ordning på framsidan…som förvisso sett ut så här i snart 15 år, jag kom till huset för nästan 4 år sedan men vissa saker ska inte stressas, definitivt inte när vi inte alltid varit ense om vad ska göras. Medan han tänkt asfalt skriker hela min inredningskropp att betong är vackert, mjukt och tåligt, skapar mjuka linjer och fin yta, det tål dessutom att köras på.

trädgård, betong, uppfart, plank, festool, hellyhansen

 

Men, en sak i taget och först plank med belysning.
Så vi kan njuta av utomhusmiddagar utan att ha insyn.
Men det är ju inte lätt att inreda en tomt, eller skapa en tomt kanske man säger.
Och det är inte lätt att göra om ifall man ångrar sig när betongen lagd, härdad och stel. Eller har installerat elen till belysningen i betongen.
Planterar man träd eller spränger bort berget är det saker som inte kan göras ogjorda.
Man måste planera och inte vara impulsiv, dessutom eftersom man tenderar att behöva lägga en halv förmögenhet på att få det fint så behöver man finna ett kassavalv med outtömliga resurser eftersom tom det minsta lilla träd, som våra sex stycken klotlönnar vi köpte för två år sedan och som lovade en vidunderlig krona men som fortfarande är fjuttiga i sina bladverk, ändå kostade dom lika mycket som vi har i matkonto i två månader, och vi har ett hyffsat högt sådant. Lite så. Jättedyrt med trädgård summerar vi kvällen. Mycket roligare med skor. Inte sant.
Nu tar jag kväll, hjärnan är trött, barnen har somnat, jag ska förbereda morgondagen och har suttit och  planerat för nästa vecka som kommer blir mer borta än hemma med både Vadstena, Stockholm, Åre, Östersund och så avslutar i Göteborg.
Men livet är härligt summerar vi och snart vänner, snart kommer sommarvärmen tillbaka.
På lördag är det lovat, vilket passar perfekt då vi bjuder in till Alice vuxenkalas med grill och tårta, en tårta hon bakade själv idag, Nutella Semifreddo. Det finns nog ingen godare, eller sötare, eller en större kaloribomb än så men ack så god, och det får ju gå före beach 2019.

Kramar

Maja Carlklint

3 thoughts on “mannens projekt

 1. Ni verkar ha det så härligt tillsammans! Hur och när träffades ni, vill du dela med dig av det:)? Hur gamla är hans barn?
  Ha en underbar dag!

  1. Hej Emmi.
   Jag har fått frågan flera gånger och funderat på det men just hur vi träffades är lite känsligt. Men jag ska ändå skriva lite runt det en dag tänkte jag för ja, vi har det fantastiskt härligt tillsammans 🙂
   Stor Kram
   Maja

 2. Hej! Tack för svar:). Aha, förstår om du inte vill prata så mycket om det då, var bara lite nyfiken på hur er ”saga” såg ut så att säga:).
  Kram tillbaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *