man kan inte alltid lyckas

kitchenaid bakning sockerkaka ica pompdelux

Världens sötaste lilla slickepott adresseras ClasOlsson..

Veckans Lill-lördag bjöd ju på dag nummer II i vabb av krasslig dotter men när vi till slut tittat igenom den där Harry Potter 4 (väldigt läskig må jag säga) så kände nog både hon och jag att lite godsaker skulle ju sitta fint där till fikan..

kitchenaid bakning sockerkaka ica pompdelux

Så slag i saken gjorde vi…

Den där Kitchen-Aiden är nog den maskin som oavkortat, förutom min kamera, som kämpat längst och mest och borde få medalj för lång och trogen tjänst. När jag var hemma-mamma under flera år, fick min älskade Kitchen Aid bekänna färg varje dag med brödbak, bullbak, kakor och pajer.

kitchenaid bakning sockerkaka ica pompdelux
Med lite sorg i det sockervaddsluddiga kan jag känna att sedan jag började jobba heltid och vardag och skola pockar mer på uppmärksamheten dagligen så har bakandet med barnen fått stryka lite på foten.
Och egentligen inte bara bakningen med barnen, utan bakning över huvud taget. Det är ju skam.
Förr, då bakade vi jämt, barnen och jag. Hela tiden. Inför kalas kunde jag ägna veckor åt att baka, planera, experimentera, modellera i sockerpasta till tårtor, ägna timmar åt Panduros sortiment för bakning men allt har kanske sin tid och sin plats.
Man är inte densamma nu som då.

Okej, vad blev det då vi enades om där med pannorna tryckta i vackra kokböcker?
Har ni samma sak hemma hos er?
Ett överskott av kokböcker och vackra böcker som nog mer levererar vackra matbilder än recept och som man bara måste ha där på hyllan bara-därför-att…
Så är det hemma hos oss iallafall.
Den där Per Morberg kokboken signerad 2017 runt jul, hans vackra gröna vegetariska variant och som jag föll pladask för där i bokhandeln eftersom jag 1: har en förkärlek/hatkärlek till Per Morberg och 2: för att just den gröna preppy-färgen är min absoluta favorit.
Köpet gjordes men har jag lagat något ur den? Ack nej. Såklart. Men fin är den.

kitchenaid bakning sockerkaka ica pompdelux

Kärlek i form utav Kitchen Aid.

kitchenaid bakning sockerkaka ica pompdelux

kitchenaid bakning sockerkaka ica pompdelux

Man blir glad av tillbehör som inte bara är så där lite extra, utan även en fröjd för ögat. Även om jag håller kvar (i ett järngrepp) den där gamla, och numera tillbucklade sockerkaksform i rostfritt, där man måste smöra ett tjockt lager smör för att smeten inte ska bränna fast och jag fyndade den på en loppis för troligen inte mer än en femkrona när jag flyttat hemifrån..

kitchenaid bakning sockerkaka ica pompdelux

Och ja….kanske var det den gamla formen, det tillbucklade loppis-fyndet vi skulle använt i går för det var min uppgift att smöra formen (som jag trodde var Non-stick) och det missade jag ju.

Julia bakade allt själv utan recept, eller jag gav receptet muntligt och så fastnade sockerkaks-dummern i formen…

kitchenaid bakning sockerkaka ica pompdelux

Men, som tur är, som med allt, så satt inte smaken i hur snyggt det kunde presenteras för övriga familjemedlemmar utan smaken.
Den där smöriga kola smaken som blir när man har riktigt smör, inte plagiatet margarin folk envisas med, så låt gå för att den ser lite halv-smaschad ut, den smakade verkligen helt ljuvligt när vi kunde bjuda dom övriga på lite eftermiddagsfika sittande på altantrappan, med gamnackar för att få den sista uns sol på nästippen som letade sig fram mellan trädkronorna.

I den stunden får en sockerkaka vara hur smaschad som helst.
Den är hur som haver det godaste gommen smakat.

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *