lite christmas market

 

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

 

Ja så får vi väl ändå ta oss en lite närmare titt på en riktigt kiltklädd och säckpipsblåsande Skotte kan jag ju tycka, nu när vi faktiskt varit i detta kiltklädda land.

 

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

Andra dagen i Edinburgh tyckte vi att det var dags att besöka en utav de tre stora Christmas Market så det gjorde vi ju såklart. Efter den där sovmorgonen och långfrukosten vill säga.
Sånt kan man ju inte snåla på tycker vi. Varken det ena eller det andra även om jag är något piggare upp på morgonen än min äkta hälft..

Promenerar man från hotellet där vi bodde och bara en fem minutare bort så går man på Princess Street och passerar en helt fantastiskt byggnad The Balmoral med dess gigantiska klocktorn, är det något skottare har en smula fabless för så är det just klocktorn för dom ståtar lite varstans i stan och ses över hustaken. Att komma sent som skotte kan inte vara populärt när man inte har någonting att skylla på så att säga.

Hur som haver.
Princess Street fram och där i hörnet, utanför anrika Jenners, precis lika anrikt och fashionabelt flådigt som Harrods och Selfridges, där stod han och blåste säckpipa och förutom att jag har (hade) en inte så nådig crush på Sean Connery så ingår även säckpipa på den där crush-listan.
Jag rår inte för det, jag tycker det är så fantastiskt fint och en gång i tiden drömde jag ju om att tåga in till mitt bröllop till detta säckintrument.

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

Nåväl, där kunde jag ju inte hålla fast oss hela dagen och efter att vi slantat honom, för står man och beundrar en man i kilt sååååå länge, jag då känner iallafall jag att han måste få lite betalt. Så det fick han ju. Såklart. Så han inte kände sig helt utnyttjad. Lite så.

The Christmas Market på Market Street.
Dessa gatunamn. För att inte tala om deras gatuskyltar. Allt är så otroligt vackert.
Jag går nästan bara omkring och drar mannen i handen för jag vill gå lite närmare, lite mer åt höger, sedan åt vänster och så lite närmare om det går igen och så tjoar jag, ta kort här, jag vill vara med här, här vill jag ha foto ifrån, riktigt så där så jag inte ska glömma bort känner jag och tänker att jag ska väk bli gammal och få altzeimers som mormor och då är det fabian viktigt med alla dessa foton.

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

Som ni ser stegade vi runt mängder dessa dagarna. Hela staden gynnar till det. Helt fantastiskt och på bara korta stunder är man i den ena stadsdelen till den andra och går från gammalt och vidskepligt till modernt och designerbutiker på Multrees Walk.
Jag älskar den här mixen.
Och ja, jag stegade runt våra dryga 12000 steg per dag i mina klackar.
Om det nu var någon som höjde på ögonbrynen och funderade på om jag hade ett par lågskor i väskan.

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

 

På The Christmas Market fanns verkligen ett utbud av allt. Precis allt.
Man kunde köpa sig en kilt vilket jag verkligen tyckte att mannen skulle göra men han ansåg att han inte alls har The Timber-man benen som ska vara lite så där Russel Crowe bulliga men jag såg framför mig min man i en otroligt stilig outfit i kilt och lite mer så där attraktiv-snygg som Daniel Craig och för att poängtera så har min man enormt snygga ben…Just sayning, men inte ens det hjälpte för att övertyga honom att skrida in det nya året i en kilt.
Han tyckte inte heller att han behövde någon ny fluga trots att utbudet var helt fantastiskt härligt och mängd-fullt.
Det räckte tydligen gott med den svarta han har till smokingen och där skakade jag på huvudet.
Det är ju som att säga att det räcker med ett par svarta pumps…

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

 

Nåväl.
Fudge plockade vi iallafall på oss för godsaker kan man ju aldrig få för mycket utav och fudge är dessutom ypperligt gott till den bubblande proseccon som stod på kylning på hotellrummet.
Vi kan minsann det där med att livsnjuta min man och jag..

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

– Älskling, kan du ta ett kort här framför myllret?
Jodå, Men  kanske inte mitt i bättrandet utav makeupen men även det måste man ju gå igenom tänker jag.. Man vaknar ju inte med lagd makeup och silkeslen hud utan den minsta stressrynka…

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

Ett helt tivoliland tog vi oss igenom utan att åka ett endaste men det kändes faktiskt inte riktigt säkert och tryggt dom där uppställda vidundren, inte så mycket Lisebergs säkerhet, lite mera….ambulerande tivoli på landsbygd. No offense.

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

 

Efter några timmars julmarknads närvaro och troligen hundra foton senare gick vi in på tvärgatorna från huvudgatans shoppingstråk och lydde vårt hotells manager som sagt att där ligger mysiga pubar och caféer, även om i vissa delar av staden så lyser just caféerna med sin frånvaro så hittade vi ett som bjöd oss på fantastiskt cappuccino. Är det en utav alla dom saker vi fått här så är det just ljuvlig cappuccino med hög cacaosmak. En sådan kan man ju promenera flera kilometer för kan jag tycka,

 

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

 

Väl ute från cafet där på Rose Street, jamen ni hör ju namnen, dom smälter ju som smör i gommen, så hade kvällsljuset lagt sig över gatorna och Edinburgh Castle högt där uppe fick mig att tappa andan.
Alltså dom här gamla byggnaderna…

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

edinburgh scotland christmas skotte kilt tedbaker stevemadden fashion

 

En kiltklädd skotte som kände sig uttittad, säckpipsblåsande, skratt och handhållande med min bästa vän och man, promenerade och ett hundratal av – Åh! – Oh! – Kom vi går hit!
Och så ljuvlig cappuccino längs North Lane, den dagen vet var den satte sig i det sockervaddssluddiga och i minnet och även om jag blir gammal och senil och glömmer bort precis allt så är det dagar och upplevelser som dessa som ändå kommer finnas.
En annan dag ska jag visa er resten…

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *