gran i huset

gran jul christmas julgranskulor pyssel DIY

Vi har ju blivit med gran här i huset minsann.
En stor hög vacker gran som passar så perfekt på sin plats och som nu sedan barnen kom hem, dignar över av allehanda kulor, kottar och änglahår på juleljusen.
Det är nog det enda min man får ha en åsikt om . Änglahåret. För där ger han inte vika. Har man haft änglahår i 30 år ska man ha det i 30 till.
Vad granen skall gå i för tema eller färg, om det ska vara mönstrade kulor, glas eller plast, ja men där är det frun som stått med finurliga tankar i allehanda butiker och gått en smula juldekorations-bazooka, för hur man är väljer att plocka bort vissa utav det historiskt för gångna pyntet så tycker jag nog att det blir bara mer för varje år som går, ändå..

gran jul christmas julgranskulor pyssel DIY
Barnen kom iallafall hem i måndags eftermiddag och tog kvällens viktigaste mission på största allvar medan mamman mest drack glögg och åt en handfull skumtomtar, är det något jag inte kan låta bli så är det skumtomtar.
Mannen slog troligen vad med sig själv om hur många gånger jag skulle, i efterhand, flytta runt barnens med stor möda, upphängda pynt, men tji fick han minsann för jag har inte, nu fyra dagar efter, ens snuddat en endaste kula eller flyttat runt eller ens tänkt att något utav pyntet skulle se bättre ut från en helt annan vinkel.
Jag kallar det för mitt nya lite lay-back jul-avstressade jag.
Någon gång ska ju även jag kunna lägga band på mig tänker jag.

gran jul christmas julgranskulor pyssel DIY

gran jul christmas julgranskulor pyssel DIY
Anledningen till mitt coola, i eget tycke, lite juliga lay-back, kan ju vara att jag redan i förväg sorterat bort det där jag absolut inte vill ha upp i granen och fållas då in i den effektiva fållan att kallas Mamma med bestämmande rätt över inredning. Punkt.

gran jul christmas julgranskulor pyssel DIY

gran jul christmas julgranskulor pyssel DIY
Så, här har vi den.
Den Carlklintska granen anno 2018 i all sin prakt.

gran jul christmas julgranskulor pyssel DIY
En utav de för året nya dekorationerna är dessa änglar.
Tillverkade utav barnen på skolans Jultema dagar och på snudd dom vackraste änglar i vaxat papp jag skådat. Mitt pyssliga mamma-hjärta blev handlöst förälskat och jag höll nog tummarna för att barnen skulle hinna tillverka fler men  tre stycken ståtliga hänger där..

gran jul christmas julgranskulor pyssel DIY

gran jul christmas julgranskulor pyssel DIY

gran jul christmas julgranskulor pyssel DIY

Torsdag idag.
Tre dagar kvar till våran julafton med barnen.
Imorgon är det skolavslutning i kyrkan och inget mammaöga kommer vara torrt.
Det där med att fulgråta till stämningsfulla barnaröster är något jag aldrig kommer lära mig behärska och jag blir ju bara värre med åren, och med livets skeenden.

Klänningarna hänger framme och håruppsättningen förberedd.
Näsdukar nerpackade och julgåvorna till barnens fröknar och viktiga vuxna som finns runt dom på skolan är inslagna och tacksamma ord nerskrivna.
Det finns en mängd personer på barnens skola som är de starkaste trådarna i den där trygghetsfilten som läggs runt deras axlar varje vareviga dag vi lämnar dom där.
Även den vetskapen gör mig alldeles blödig och gråten in i det sockervaddsluddiga och jag tänker att ynnesten är vår.

Granen är i huset och snart är det jul.
Tacksamhetens tid.
För allt.
Och tänk, idag fick jag ett tecken från min mamma.
Ett julkort.
Det fick världen att rämna en smula.
Och jag tänker att mamma hade tyckt om våran vackra gran, och hon hade älskat barnens pysslade änglar…

Kramar

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *