galet god nutella semifreddo

 

dessert, nutella, nutellatårta, dolche de leche, bakverk, tårta

 

Åh jag lovar lovar lovar att bli enormt mycket bättre på att skriva här.
Varje dag får jag uppslag, tankar, funderingar och det kliar i fingrarna utav den där viljan att skriva men så kommer Livet emellan lite grann. Eller vardagens rutiner för att få Livet att fungera utan smärta och ångest.

Men som jag lovade på Instagram så ska jag med största glädje ge er receptet på troligen den godaste Nutella Semifreddo kroppen någonsin fått smak på.
Jag garanterar att den är full av härliga kalorier precis som sig bör i en riktigt god tårta men trots att det är en mängd söta ingredienser så är den inte söt väl i munnen. Ett stort plus alltså.

Den är också fantastiskt på det sättet att man kan, nu när sommarens alla fester och happenings står för dörren, baka den flera veckor i förväg och frysa in och bara göra slutdekorationen precis innan servering.

Nutella Semofreddo med Dulche De Leche

2 färdiga marängbottnar
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram (burk) rumsvarm nutella
I burk Dulche De Leche (finns hos de vanliga matvarubutikerna)
Färska bär att dekorera med, det är ju valfritt.

Sen är det hela mycket lätt må jag säga.
Du behöver en Springform också. En sådan med avtagbara kanter.
Den jag använder är dryga 25 cm i diameter.

 

Redo?

Vispa äggvitorna med 1 msk socker så det blir fluffig maräng.
Ta en ny ren bunke och vispa äggulorna med 1 msk socker så det blir fluffigt och fint.
Ta ännu en ren och fin bunke och vispa 5 dl grädde till ganska fast konsistens.

Nu börjar det roliga:

Lägg den ena utav marängbottarna i springformen.
Den andra låter du vara kvar i plastpåsen och krossar den till mer eller mindre smulor.
Sen ska allt blandas, INTE vispas utan röras ihop med en slev brukar vara det bästa.

Utgå ifrån bunken med maräng, i den blandar du ner de vispade äggulorna, vispgrädden och den krossade marängen.
Som sista piffet blandar du ner hela burken med mjuk nutella och som om det inte var nog, även burken med Dulche de leche.

Ni kan ju bara ana vilken god röra detta är!
I med allt i springformen ovanpå den marängbotten som redan ligger där.

In i frysen.
Ta ut ca 20 min innan den ska serveras, dekorera med det du önskar.
Blad, bär, flaggor, studentfoton, vimplar, du väljer.

Tadaaa!

Maja Carlklint

2 thoughts on “galet god nutella semifreddo

    1. Hej Emma.

      Jag använder Latmans-varianten och det är den karameliserade som redan är klar i konservburk och bara att sleva i 🙂
      Grymt gott!
      Jag funderar på att uppgradera den lite och lägga i dumle-kolor för det tror jag blir fantastiskt!
      Kramar
      Maja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *