fladdermusen alice

fladdemus batman halloween kalas utklädnad

 

En fladdermus..en sötnöt. En söt-döden.
Jamen jösses hur sockersöt kan man vara?

 

fladdemus batman halloween kalas utklädnad

 

Hej Tisdag!

Idag blev det  jobb på hemmakontoret i regnrusket. Det blir så när man jobbat 14,5 timma och pendlat tur och retur till Åre över dagen och landar hemma strax före 23 på kvällen.
Inte ens jag är så full av energi att jag då studsar upp på morgonen och far in till kontoret när jag faktiskt kan sköta mitt jobb var som helst, bara jag har internet som jag brukar säga.
(Heja mitt jobb!)

 

fladdemus batman halloween kalas utklädnad

fladdemus batman halloween kalas utklädnad

fladdemus batman halloween kalas utklädnad

 

Helgen försvann ju snabbare än man hann med och blinka och i söndags var det Alice tur att få ta sin kalasinbjudan och fara till klasskompisen Moa för lite förväntansfullt kalasande i Halloween-anda med utklädnad och när vi pratade om vad hon ville vara, och kunde vara, jag menar, det finns ju begränsningar även på den här mamman hur mycket det går att ordna med. Men iallafall, det hon helst av allt ville vara utklädd som:

En läskig Fladdermus.
Wooohoooooo liksom.

fladdemus batman halloween kalas utklädnad

fladdemus batman halloween kalas utklädnad

 

Så inventering av garderoben och fram med pryttlar som kan addera det fladdermusaktiga till utstyrseln.

Här måste jag faktiskt få inflika lite kuriosa för det är ganska roligt.
Den där masken köptes på Lindex underklädesavdelning någon gång för evinnerligt längesen, ni vet när Fifty Shades Of Grey var på tapeten och kvinnorna gick man ur huse och sprang på bio för att se filmen (filmerna?) Undrar just hur dom tänkte där. Lindex alltså.

Att hemmafruarna helt sonika skulle löpa amok och släppa lustarna fria hemma i stugorna och inse att det som saknades för att hotta upp det vardagliga liksom Herr Grey gjorde, var en fladdermus-mask?
Varför jag köpte den?
Uppenbarligen fungerade det ju marknadsföringen för av någon anledning besitter jag ju en ovan nämnd mask här hemma. Just Sayning och inga kommentarer.

 

fladdemus batman halloween kalas utklädnad
Tillbaka till Alice.
Men det är svårt att tycka att den där lilla sötnöten är läskig, man lägger ju bara huvudet på sne och säger – Naew så söt du blev!
Och det var inte vad hon ville höra.
Nej hon ville vara läskig och farlig och svart och full av mörker.
Och skrämmas och allt det där som fladdermöss gör.

Men det är svårt att utstråla det när man är en Alice.
Faktiskt. Partisk, opartisk, eller bara mamma, men hon omger sig med en aura av ren och skär snällhet, och vår lilla madam har ett hjärta som vurmar för alla. Verkligen alla. Alla ska ha det bra, alla ska vara snälla mot alla och hon har ett stundtals bekymmrat sinne över att det inte är så. Att det finns ondska och elaka människor som säger och menar dumma saker.
Och hur hon än gör så ser hon alltid bara så sockersöt ut. Man får nästan lägga band på sig för att inte vilja gosa sönder henne varje dag.
Hela hon uppmuntrar ju till det och just där har hon oss i ett järngrepp.

– Ni blir inte arga på mig för jag är så söt..

Livsfarligt!

 

fladdemus batman halloween kalas utklädnad
Men, här, i söndags, då ville hon minsann vara läskig.
Och det fick vi ju då lite så där ljuga och säga att Hua så läskig du är.
Fast hon mest var söt. Sockersöt och trind och go.

Karaktären gick hon in för med hull och hår och även när vi satt på kvällen och firade Fars-Dag med chark och ostbricka med en ansenlig mängd för ett helt kompani så satt hon där i sin fladdermus-skrud.
Såklart.
Vem hade inte velat det?

Nu tar vi tisdagskväll i rusket med brasa och värme och lagar Tomatrisotto med färsk laxfjäril, lätt stekt i mängder av smör. Ska det va så ska det va, det är sedan gammalt.

Kramar

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *