fifty shades of grey

grey master bedroom sovrum sammet hemtex

Lördag.
Välkommen fina vän.
Vilka fantastiska värmande ord jag fått från er efter gårdagens lilla blygsamma launch. Tack!
Lite trött och omtumlad skall erkännas efter en mastig vecka där jag passade på att avsluta tillsammans med omtalade Stormen Knud genom att sätta mig på ett flygplan från Stockholm efter dagens jobbmöten och flyga hem i kastvindar på 40 sekundmeter. Den piloten visste vad han gjorde.

 

master bedroom sammet sovrum velvet

Fifty shades of grey in the master bedroom.

Vi har haft målare här hemma som målat klart i vårt Master Bedroom och helt plötsligt har rummet en sammansatt harmoni och jag njuter där jag går och stryker med handen längs dom nymålade väggarna. Denna mjuka grå nyans som har inslag av värme utan att bli blåbärsblå när ljuset försvinner.

grey master bedroom sovrum sammet hemtex

Hur gråskalan behövs för lugnet och att den röda tråden genomsyras i alla rum.
Textilierna i tung mjuk sammet jag plockade in i inredningen redan förra hösten och som nu denna slår igenom mot oanade höjder i vartenda inredningsmagasin.

 

master bedroom sammet sovrum velvet

Favoritvasen på stativ fyndad på Hemtex fick flytta från avlastningsbordet till sängbordet och glasmaneten följde med av bara farten. Gör ni också så? Flyttar om, vänder, vrider, byter rum på saker, hittar nya platser.
Hur hemmet aldrig stannar av.  Ständigt i förändring. Eller så är det jag som inte vill stanna av. Som ständigt är i behov av förändring. Eller som inte ser det som så konstigt.
Lustigt det där. Man minns ju barndomens hem. Inte möblerades det om nämnvärt ofta. 3-sits soffan i skinn och dom matchande fåtöljerna från Carpati stor där dom stod från att dom köptes tills vi flyttade från huset. Likväl var det med matsalsmöbeln. Man ändrade aldrig om.
Min mamma påpekade det en gång. Att komma hem till mig var som att kliva in ett förändringsbart magasin. Perfekt puffat och pyntat. Jag tror hon menade gott med orden.

grey master bedroom sovrum sammet hemtex koppar lampa

Det trummar mot både fönsterrutor och plåttak. Smattrar som att dropparna vill in. Hujeda mig för att citera Astrid Lindgren. Med ens får uttrycket ”som spön i backen” en mening. Idag har det verkligen regnat och blåst i både sidled och ovanfrån. Kärleken planerade att ge sig till skogs och hitta skogens guld till kvällens hemlagade pizza men så snart man satte näsan utanför dörren så öppnade ju himlen upp sig.

grey master bedroom sovrum sammet hemtex koppar lampa

Men jag måste nog ändå medge, att medan många ser det tragiska med höstens intåg så känner jag lugn.
Jag får chans att komma ner i varv när jag väl kommer hem efter dagen.
Det blir tid för tillsammans tid vid den tända brasan, äntligen kan man ju tända alla miljoners levande stearinljus man inte kunnat, eller velat göra på hela sommaren då tanken med dom försvinner lite när solen ändå lyser som en 90 watts lampa in på småtimmarna.
Man behöver inte kämpa så förjordat med att hinna med att hinna med. Förstår ni?
Hinna med att vara ute, hinna med att träna medan solen lyser, ta den där powerwalken man tänkt hela veckan, hinna med att sola benen så dom dagliga klänningarna inte avslöjar bleknande sommarhud, hinna med att marinera köttet till den ständiga grillmiddagen och hinna med alla måsten.
Så jag välkomnar mörkret och hösten, och välkomnar lugn, harmoni och mjukt sken från lamporna.

grey master bedroom sovrum sammet hemtex koppar lampa

På tal om lampor.
Som jag älskar våra sänglampor. Detta mjuka varmgula sken dom bjuder på i det stora klotet.
Kopparen mot alla gråa nyanser. Hur rummet blir ett rum i rummet. Ni kommer förstå. En annan dag.
För nu ska det lagas surdegsbakad pizza.

Härlig lördag fina ni.

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *