då och nu

stenströms zalando vacation summer sommar öland

Titta där.
Där står vi pepparkaksbruna och leende och har inte alls någon tanke på att om några månader kommer vi vada runt i vinterkyla och klimatmässiga kläder.
Dvs mer eller mindre inbäddade i dun, ull och tänka lager-på-lager..

Hej onsdag.
Denna vackra vita vinterdag med en termometer som låter kvicksilvret krypa neråt.
Östersund visar sin vackra sida. Det kändes när vi flög in, att det var bitande kallt.
En minst sagt turbulent dag med så mycket förseningar på flyget, ombokningar, tillbaka bokningar, ändringar och fram och tillbaka att när jag äntligen landade här uppe, några timmar försenad och en tidsplanerad agenda helt åt fanders (men väskan hade hängt med, bara en sån sak) var det ändå så förbaskat vackert att mötas av det vintriga (och skridskobane-hala vägarna) och vita och bitande kyla i kind.
Jag skulle åkt hem imorgon kväll men ibland går det inte alltid som planerat och flexibilitet är  en utav förmåns-faktorerna när man är varannan-vecka mamma.
Östersund får ta hand om mig en dag extra.

stenströms zalando vacation summer sommar öland

Så här sitter jag. incheckad på Clarion och lägger om de kommande dagarnas agenda.
Inkommen från kylan invirad i både päls mössa och halsduk.
Många möten, många inblandade.
Och så går jag igenom foton.
Som dessa.

Där vi inte hade den minsta tanke eller fundering hade man då på att suga i sig varenda liten gnutta värme och sol och verkligen ta till vara på det vackra och varma.
Eller det är ju inte heller hela sanningen för vi tog ju verkligen tillvara på varenda liten gnutta men jag menar mer dom dagarna när man (jag) stånkade och stönade över hur varmt det var och hur man smet in i skuggan och tänkte att kan det inte bara vara lite svalare en stund..

stenströms zalando vacation summer sommar öland

Just här befann vi oss på Öland och det var högsommarvärme anåda och det var på snudd omöjligt att skyla sig mot solen ens i skuggan och vi gjorde av med så mycket solkräm att det till slut knappt gick att räkna och vi använde allt vi kunde som solskydd för barnen som inte ärvt mitt pepparkaksbruna skal utan mer det känsliga efter sin pappa.

stenströms zalando vacation summer sommar öland
Just här var vi pepparkaksbruna, nybadade i havet, hade troligen kvar sand lite överallt där man egentligen inte tycker att det är så behagligt och så var vi ombytta för middag nere i hamnen i Djupvik.
Jag längtar tillbaka.
Kanske är det lugnet i vardagen jag längtar tillbaka till.
Det lätta och lediga.
Ljuset. Dom ljumna kvällarna.
Nu är det mörkt när jag vaknar och mörkt när jag kommer hem.
Jag tror jag är dåligt skapt för det här frysande vädret trots allt.

stenströms zalando vacation summer sommar öland

Så där står vi.
Glada och leende.
Framförallt varma.
Och här sitter jag nu.
Uppkrupen i sängen på ett hotellrum i Östersund.
Frusen ända in i det sockervaddsluddiga hjärtat.
Med tio minus och rimfrost i näsan.
Imorgon väntar möten här runt Östersund och på fredag kör jag tur och retur till Åre.
Sedan flyger jag hem på kvällen.
Och värmer mig framför brasan. Med hans hand i min.
Med hans kupande hand mot min kind.
Där värmen stannar kvar.
Även när handen tagits bort.
Vi har aldrig sovit ifrån varandra två nätter…

Kramar

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *