Äntligen jullov

kullov christmas holiday aspen monmtessori skolavslutning

 

Så blev det jullov och skolavslutningsmorgon för barnen i den lilla kyrkan.
Med sånger, fiolspelande fyraåring och rektorns tal. Och det blev rörda tackkramar, lite diskret mamma-gråt och det blev julgåvor till fantastiska pedagoger runt barnen.

Sen tjoade vi J U L L O V i bilen så hela byn hörde och åkte och morgonfikade på Hilmas Café med Alice hjärtevän V och hans pappa.
En julavslutningsmorgon kan knappast tillbringas bättre än så.

Idag vaknade vi till snö utanför och vättespår i köket. Små små vättefötter som försvinner in bakom listen och funderingarna går varma här hemma i barnahjärnor.

Vi fejjar och fejjar för imorgon är det våran stora Julaftonsdag.
Det vankas gäster och Julbord, och desserten är gjord.
Granen står redo för ett nattligt tidigt besök av Tomten som enkom för att vi tidigarelägger julafton hälsar på oss redan inatt.

Är det någonting jag håller hårt på så är det barndoms traditioner oavsett om jag så skulle fira julafton mitt i sommaren så ska den där Tomten ner genom skorstenen och klapparna ska finnas där när man vaknar och tassande förväntansfulla fötter har rätt att få denna upplevelse.

Det om något borde skrivas in i barnkonventionen.
Alla barns rätt till en traditionsenlig jul.

Så idag fejjar vi, snyggar till oss i håren, gör kläderna redo, har stoppar barnen i det årliga julbadet med badbomb av en pepparkaksgubbe som fått hela badrummet att dofta ingefära.
Ur väggarna strömmar julmusik på repeat och förväntan ligger i luften.

Mitt i stöket förbereder vi även för resan.
Edinburgh Resan som avgår tidigt på julaftonsmorgon.
Han och jag i spåren av Sean Connery och Harry Potter och förutom vår roadtrip till Kroatien i somras har jag nog aldrig sett fram emot en resa så mycket som nu.

Så nu tar vi lördagskväll och förbereder.
Klapparna är klara och jag är pirrig i hela kroppen och längtar efter att få ynnesten att se barnens ansiktsuttryck, för jag vet att i två av paketen ligger det varsin sak som ligger högts upp på deras önkeslista och troligen kommer glädjetjuten eka ända upp till Tomtens slädfärd och frambringa fulgråt på mamman…

Önskar alla en fin lördag och bjuder på de två foton jag fick på barnen i kyrkan igår..
För mitt i när man som mest önskar att kameran ska leverera så har lcd skärmen bestämt sig för att gå sönder och alla kort tas på måfå med förhoppningen att det blir skärpa åtminstone någonstans på fotot..

Kramar

Maja Carlklint

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *